Neem contact met ons op

  1. Home
  2. Individuele en teamgroei stimuleren
  3. Opleiding aanpak

AANPAK, VISIE EN METHODEN

Pulso biedt een breed scala aan trainingsprogramma's ter ondersteuning van psychosociaal welzijn in organisaties. Het betreft programma's rond welzijn, samenwerking, leiderschap en traumapreventie voor medewerkers, managers, teams en interne welzijnsactoren.

Een opleidingsprogramma kan variëren van kortere sessies (bewustmakingssessies of workshops) tot langere opleidingsprogramma's van één tot meerdere dagen, voor kleine of grote groepen. Deze programma’s kunnen zowel online als op locatie worden gegeven. Over het algemeen zijn de kortere sessies (in grote groepen) gericht op het informeren en sensibiliseren van de deelnemers. De meer interactieve sessies, in kleinere groepen, zijn bedoeld voor diepgaande ondersteuning, bijvoorbeeld in geval van specifieke uitdagingen, en voor vaardigheidstraining.
 Om een duurzaam effect van de trainingen te kunnen garanderen, worden deze vaak gevolgd door individuele coaching en/of intervisie. Online tools kunnen ook geïntegreerd worden in een blended aanbod. Om kwalitatieve en geïntegreerde trainingen aan te bieden, garandeert Pulso dat de trainers en intervisoren een stevige academische achtergrond hebben, waarbij klinische kennis en/of ervaring gecombineerd wordt met een brede bedrijfservaring. Het zijn psychologen/experts in gedragsverandering die vooral werken met coachende gesprekstechnieken, oplossingsgerichte en gedragstherapeutische principes.

Naast onze standaardprogramma's biedt Pulso verdiepingssessies aan over meer specifieke onderwerpen zoals slaap, ontspanning, voeding en beweging, mindfulness, omgaan met verandering ... Deze sessies kunnen georganiseerd worden als 'lunch & learn'-sessie, of in het kader van bepaalde initiatieven (week van het welzijn, week van de veiligheid ...).
 In tijden van onverwachte uitdagingen of omstandigheden kan Pulso ook de nodige (opleidings)ondersteuning bieden. Zo hebben wij tijdens de covid-crisis een opleidingspakket ontwikkeld op maat van de actuele noden (thuiswerken, work/life balance, omgaan met onzekerheid, leidinggeven op afstand, teambinding behouden, ...). U kunt ook een beroep doen op Pulso om u voor te bereiden op toekomstige uitdagingen die uw welzijn onder druk kunnen zetten. Onmiddellijke uitdagingen vragen om onmiddellijke oplossingen!

Wilt u meer weten over onze opleidingsprogramma's?  Meer informatie over onze verschillende programma’s vind je hieronder contacteer ons

  • Evidence-based: onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek;
  • Praktijkgericht: ingebed in de werksituatie van de deelnemers en nauw aansluitend bij hun vragen en behoeften. De nadruk ligt op concrete voorbeelden, tips, oefeningen, rollenspelen en filmmateriaal;
  • Duurzaam: nadruk op de overdracht van het leren naar de praktijk, via gedragsveranderingen, ook na de voltooiing van de opleiding;
  • Geïntegreerd: afgestemd op eerdere en geplande initiatieven en andere ondersteuningsmogelijkheden binnen uw organisatie;
  • Flexibel met oog voor maatwerk: aangepast aan de context en behoeften met een verscheidenheid aan pedagogische methodologieën en materialen/hulpmiddelen.

Om kwalitatieve en geïntegreerde opleidingen aan te bieden, garandeert Pulso dat de trainers en intervisoren een solide academische achtergrond hebben die klinische kennis en/of ervaring combineert met een ruime bedrijfservaring in diverse sectoren: profit, non-profit, social-profit en overheid. Naast hun rol als trainer, doen zij ook permanent ervaring op als consultant, coach, bemiddelaar en/of counselor, waardoor zij dynamisch kunnen inspelen op de noden. Zij werken voornamelijk vanuit coachende gesprekstechnieken, oplossingsgerichte en gedragstherapeutische principes.

Wilt u meer weten over ons opleidingsaanbod? Vraag het ons!

VRAAG HET GEWOON!

Een vraag, een specifiek verzoek of een demonstratie

+