Neem contact met ons op

 1. Home
 2. Individuele en teamgroei stimuleren
 3. Versterking van leidinggevenden en interne welzijnsactoren

VERSTERKING VAN LEIDINGGEVENDEN EN INTERNE WELZIJNSACTOREN

De leidinggevenden in een organisatie scheppen het klimaat voor het realiseren van de missie van een organisatie. Leiders geven de strategie door en bepalen hoe teams en medewerkers de operationele plannen uitvoeren. Effectief leiderschap brengt iedereen op één lijn en brengt mensen en organisaties in beweging. Deze training richt zich op leidinggevenden die hun communicatieve, coachende en ondersteunende vaardigheden willen versterken. Zij leren hoe te inspireren, coachen, communiceren, waarderen en ondersteunen.

Een must voor organisaties en leidinggevenden die het belang van sterk leiderschap inzien en erin willen investeren.

Wilt u meer weten over onze specifieke aanbiedingen? Neem contact met
ons op

In sommige gevallen is er sprake van agressie op de werkvloer. Dit kan naar voor komen in het contact onder medewerkers, of tussen medewerkers en klanten of derden. Agressie kan een grote impact hebben op individueel -, team- en organisatieniveau. 
Het is dan ook erg belangrijk dat er bewustzijn en alertheid is voor signalen van agressie en dat alle medewerkers en managers in staat zijn om op een adequate manier te reageren op agressie. Evenals dat uw interne welzijnsactoren zoals vertrouwenspersonen, preventie-adviseurs, HR medewerkers,… inzicht verwerven in de basisinzichten wat betreft het ontstaan van en omgaan met agressie. En weten hoe preventie van agressie kan ingebouwd worden in het welzijnsbeleid. 
Onze programma’s focussen o.a. op het verwerven van inzicht en begrip van situaties waarin agressie opkomt, het herkennen van signalen van mogelijke escalatie, agressiehantering en opvang van betrokkenen na een agressie-incident.

Ons programma kan -afhankelijk van het opzet- inzetten op bewustzijn en alertheid. Dit kan in grotere groepen doorgaan. Het programma kan ook dieper ingaan op bepaalde onderdelen in het omgaan met agressie. Daarbij werken we voornamelijk met interactieve trainingen in een kleine groep om praktijkgericht aan de slag te kunnen gaan. 
 

Wil u meer weten over onze programma's? Neem contact met ons op

Een vertrouwenspersoon heeft een belangrijke rol in de organisatie. Daar hoort een passende opleiding bij. 
Een werknemer die aangesteld is als vertrouwenspersoon moet binnen de twee jaar na zijn aanstelling een 5-daagse opleiding volgen.

De Pulso aanpak omvat een interactieve opleiding in een kleine groep, waarbij oefeningen en discussie worden gecombineerd met een theoretische achtergrond. 
Gespreksvaardigheden worden ingeoefend door middel van veilige rollenspelen.

Volgende topics komen aan bod in de opleiding:

 • Psychosociale risico’s op het werk
 • Het wettelijk kader
 • Psychosociaal welzijnsbeleid
 • Psychosociale interventies: 
  • het opvanggesprek
  • gesprek met derden
  • de bemiddeling
  • persoonlijke ontwikkeling als vertrouwenspersoon

Wil u graag meer informatie over onze opleidingen? Neem contact met ons op

Dit programma is erop gericht om medewerkers binnen een organisatie voor te bereiden op de taak om medewerkers te ondersteunen na een crisisincident. Uit onderzoek is gebleken dat goede hulp in de eerste momenten cruciaal is en dat slachtoffers het liefst worden bijgestaan door bekenden/collega's. Daarom is een intern crisisteam onontbeerlijk.

Deze training vindt plaats in kleine groepen en is gericht op het geven van basisinformatie over crisisincidenten, trauma en posttraumatische stressstoornis, alsmede het aanleren van vaardigheden voor het voeren van crisisresponsgesprekken en debriefings. De principes zijn gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie en EMDR.
Aanbevolen voor diegenen die de interne rol van traumabegeleider op zich gaan nemen en hun ondersteuningsvaardigheden willen actualiseren. Maar ook voor die werknemers, managers en groepen die geconfronteerd kunnen worden met crisisincidenten.

Wilt u meer weten over ons opleidingsaanbod voor crisisbegeleiders?  Neem contact met ons op

VRAAG HET GEWOON!

Een vraag, een specifiek verzoek of een demonstratie

+