Neem contact met ons op

 1. Home
 2. Digitale tools
 3. BURN-OUT ASSESSMENT-TOOL

BURN-OUT ASSESSMENT-TOOL

Deze tool maakt een schatting van het risico op burn-out binnen uw organisatie en voor elke individuele werknemer. Bovendien levert de BAT onmiddellijk feedback en advies.

De burn-out assessment tool (BAT) is een uitgebreide zelftest die het risico op burn-out inschat door burn-outklachten in kaart te brengen. Het instrument beoordeelt hoe vaak de 23 met burn-out geassocieerde items voorkomen, verdeeld over de vier kerndimensies van burn-out: uitputting, cognitieve stoornissen, emotionele stoornissen, en mentale distantie.
Het instrument maakt het ook mogelijk de scores op de kerndimensies en de totaalscore te interpreteren, op basis van klinische afkapwaarden. Met behulp van een verkeerslicht-visualisatie worden drie categorieën onderscheiden: groen (geen risico op burn-out), oranje (risico op burn-out) of rood (zeer hoog risico op burn-out).
Het kan zowel voor individuele als groepsbeoordeling worden gebruikt. Pulso biedt een digitale versie, die kan worden gebruikt als een op zichzelf staand instrument of als een module ter aanvulling van de WOD®. Deze versie omvat onmiddellijke individuele feedback met advies aan werknemers, alsook een bedrijfsrapport via het online dashboard van de WOD®-tool.
De BAT werd ontwikkeld door de onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven (Schaufeli, W., De Witte, H. & Desart, S., 2020). 

Wilt u weten hoe de BAT u kan helpen om burn-outs op te sporen en te voorkomen? Neem vriblivend contact op

VRAAG HET GEWOON!

Wilt u meer weten?

+

Ontdek onze andere Digitale tools

 • WOD®
  WOD®

  Meet het welzijn van uw organisatie met een gebruiksvriendelijke en betrouwbare enquêtetool. De inzichtelijke resultaten zijn een perfect startpunt voor verdere optimalisatie.

  +
 • RE-BOOST® App
  RE-BOOST® App

  Stel uw werknemers in staat om hun eigen psychosociaal welzijn te managen en installeer dankzij Re-Boost® een systeem van continu luisteren!

  +
 • HAPPY CARE
  HAPPY CARE

  Verhoog de mentale weerbaarheid van uw medewerkers. Gebruikers leren dankzij deze e-learning tool om te beoordelen welke levensdomeinen het belangrijkst zijn voor hen en om hoe deze domeinen aan te pakken.

  +
 • APPA
  APPA

  Installeer een gebruiksvriendelijke en betrouwbare toegang tot het EAP van uw bedrijf dankzij APPA. Via deze tool kunnen werknemers hun hulpvraag zelf omschrijven en vervolgens hun eigen hulpverlener kiezen.

  +
 • BURN-OUT ASSESSMENT-TOOL
  BURN-OUT ASSESSMENT-TOOL

  Deze tool maakt een schatting van het risico op burn-out binnen uw organisatie en voor elke individuele werknemer. Bovendien levert de BAT onmiddellijk feedback en advies.

  +
 • SAFETY ATTITUDE SCREENING
  SAFETY ATTITUDE SCREENING

  Opsporen van potentiële risico's in de houding van werknemers en sollicitanten ten aanzien van veiligheid op het werk met behulp van onlinetests die sociaal wenselijke antwoorden omzeilen.

  +
 • START TO CAN
  START TO CAN

  Help de jongere generatie met het stellen van doelen en het nemen van de nodige stappen om ze te bereiken. Met behulp van dit instrument kunt u hun autonomie en zelfmanagement vergroten.

  +
 • STUDEREN ZONDER BLOKKEREN
  STUDEREN ZONDER BLOKKEREN

  Help studenten om te gaan met specifieke leerproblemen, via deze zelftest en online trainingstool.

  +