Neem contact met ons op

 1. Home
 2. Digitale tools
 3. STUDEREN ZONDER BLOKKEREN

STUDEREN ZONDER BLOKKEREN

Help leerlingen om te gaan met specifieke leermoeilijkheden, met behulp van deze zelftest en online trainingstool.

Studeren kan spannend en leuk zijn, maar soms lopen studenten op een bepaald moment in de loop van hun studieloopbaan vast. Studeren zonder Blokkeren is een online zelfhulpprogramma voor studenten die in de loop van hun studie worden belemmerd. Het geeft studenten houvast bij het omgaan met de specifieke moeilijkheden die zij ondervinden. Drie soorten leerproblemen kunnen met deze tool worden aangepakt: faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen, en uitstelgedrag.
Na een zelftest krijgen de leerlingen persoonlijk advies. Vervolgens kunnen zij starten met het online trainingsprogramma, dat eenvoudig in gebruik is, anoniem is en in eigen tempo kan worden gevolgd.
Dit online programma kan zowel als zelfhulp worden gebruikt of op een blended manier, gecombineerd met begeleiding op hogescholen en universiteiten.
Studeren zonder Blokkeren is ontwikkeld in samenwerking met de Dienst Studentenvoorzieningen van de Artevelde Hogeschool Gent in België.

Wilt u weten hoe de tool Studeren zonder Blokkeren kan worden geïntegreerd in uw eigen initiatieven voor studiebegeleiding? Neem contact met ons op.

VRAAG HET GEWOON!

Wilt u meer weten?

+

Ontdek onze andere Digitale tools

 • WOD®
  WOD®

  Meet het welzijn van uw organisatie met een gebruiksvriendelijke en betrouwbare enquêtetool. De inzichtelijke resultaten zijn een perfect startpunt voor verdere optimalisatie.

  +
 • RE-BOOST® App
  RE-BOOST® App

  Stel uw werknemers in staat om hun eigen psychosociaal welzijn te managen en installeer dankzij Re-Boost® een systeem van continu luisteren!

  +
 • HAPPY CARE
  HAPPY CARE

  Verhoog de mentale weerbaarheid van uw medewerkers. Gebruikers leren dankzij deze e-learning tool om te beoordelen welke levensdomeinen het belangrijkst zijn voor hen en om hoe deze domeinen aan te pakken.

  +
 • APPA
  APPA

  Installeer een gebruiksvriendelijke en betrouwbare toegang tot het EAP van uw bedrijf dankzij APPA. Via deze tool kunnen werknemers hun hulpvraag zelf omschrijven en vervolgens hun eigen hulpverlener kiezen.

  +
 • BURN-OUT ASSESSMENT-TOOL
  BURN-OUT ASSESSMENT-TOOL

  Deze tool maakt een schatting van het risico op burn-out binnen uw organisatie en voor elke individuele werknemer. Bovendien levert de BAT onmiddellijk feedback en advies.

  +
 • SAFETY ATTITUDE SCREENING
  SAFETY ATTITUDE SCREENING

  Opsporen van potentiële risico's in de houding van werknemers en sollicitanten ten aanzien van veiligheid op het werk met behulp van onlinetests die sociaal wenselijke antwoorden omzeilen.

  +
 • START TO CAN
  START TO CAN

  Help de jongere generatie met het stellen van doelen en het nemen van de nodige stappen om ze te bereiken. Met behulp van dit instrument kunt u hun autonomie en zelfmanagement vergroten.

  +
 • STUDEREN ZONDER BLOKKEREN
  STUDEREN ZONDER BLOKKEREN

  Help studenten om te gaan met specifieke leerproblemen, via deze zelftest en online trainingstool.

  +