Neem contact met ons op

  1. Home
  2. Individuele en teamgroei stimuleren
  3. Intervisie

AANPAK, VISIE EN METHODEN

Intervisie brengt werknemers in een kleine groep samen om ervaringen en standpunten uit te wisselen over een bepaalde uitdaging of over een bepaald onderwerp.

Intervisie is de uitgelezen methode voor deelnemers om van elkaar (en van de trainer-intervisor) te leren met betrekking tot het gekozen onderwerp, om samen tot 'best practices' te komen, en om hun eigen vragen en uitdagingen op de werkvloer aan te kunnen pakken.
 In intervisie wordt een veilige en aangename leeromgeving gecreëerd waarin deelnemers hun ervaringen met elkaar delen, sociale steun cultiveren, en zichzelf en elkaar motiveren om te groeien en toekomstige uitdagingen op een andere en meer effectieve manier aan te gaan.

In dit proces is de intervisor in de eerste plaats een coach en gespreksmoderator die de juiste leercontext creëert en bewaakt. Intenties worden immers veel beter uitgevoerd wanneer individuen gestimuleerd worden om deze zelf te formuleren. De intervisor zal zijn of haar eigen expertise en ervaringen in vergelijkbare contexten en klantorganisaties delen als deze van toegevoegde waarde zijn.

Intervisie kan worden aangevraagd rond een uiteenlopende reeks welzijnsgerelateerde thema's (stress, werk/leven, veerkracht, teamwerk, leiderschap, enz.), maar kan ook worden gebruikt als een algemene methode in een groep, team of afdeling die met uitdagingen wordt geconfronteerd.

Wilt u meer weten over onze intervisiedienst? Neem contact met ons op

VRAAG HET GEWOON!

Een vraag, een specifiek verzoek of een demonstratie

+