Neem contact met ons op

  1. Home
  2. Draag zorg voor het welzijn van uw medewerkers
  3. Psychosociale zorg

PSYCHOSOCIALE ZORG

Help uw werknemers met het herwinnen en/of behouden van hun mentaal welzijn

Mensen kunnen binnen een EAP ondersteuning vinden voor werkgerelateerde problemen (zoals burn-out, conflicten, veranderingen, crisisinterventies, evenwicht tussen werk en privéleven ...) en persoonlijke problemen (zoals echtscheiding, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen ...). 
Het doel van deze psychologische begeleiding is mensen te helpen deze uitdagingen op te lossen of aan te pakken. 
Als spin-off van de Katholieke Universiteit Leuven, baseert Pulso al haar activiteiten en diensten op gefundeerde wetenschappelijke principes en programma's, zoals cognitieve gedragstherapie, mindfulness en ACT, oplossingsgericht coachen en positieve psychologie. De psychologische begeleiding die wordt aangeboden, kan op maat worden aangepast om volledig complementair te zijn aan het interne en externe aanbod van uw organisatie. 
Bovendien streeft Pulso naar een nauwe samenwerking met uw interne en externe psychosociale actoren.

Neem contact met ons op om te bespreken hoe u het mentaal welzijn van uw werknemers kan helpen versterken.

Hoe een hoge mate van stress en burn-out voorkomen of er beter mee omgaan?

Het aantal mensen dat lijdt aan stress en burn-out neemt steeds toe. Wellicht heeft u er in uw organisatie ook mee te maken gehad. 
Om uw medewerkers hierin te ondersteunen en vooral om te voorkomen dat het hun functioneren beïnvloedt, biedt Pulso verschillende gerichte programma's om stress en burn-out te voorkomen en ermee om te gaan.  Deze omvatten:

 

 

Fit-For-Life coaching helpt uw werknemers om op een leerrijke en gepersonaliseerde manier antwoorden te vinden op hun specifieke uitdagingen, via een gestructureerde en individuele minitraining door een gediplomeerde coach. We bevelen het aan als preventief instrument, aan de start van een periode van stress, wanneer de stresssignalen nog niet te alarmerend zijn en de stressoren vrij duidelijk zijn. 
De sessies hebben zowel een psycho-educatief luik, als een individuele opvolging van de werknemer. Door gebruik te maken van een combinatie van theorie en oefeningen, zal de coach de werknemer begeleiden naar (zelf)bewustzijn en gedragsverandering.

Deze vorm van coaching kan ook in groepsverband worden georganiseerd.
 

Blended coaching verwijst naar counseling sessies ondersteund door online tools. Pulso integreert haar online tools, Happy Care en Re-Boost® op verschillende manieren om een duurzamer effect van de stress- en burn-out coaching te verkrijgen. 
Het doel van deze programma's is om werknemers te ondersteunen en te voorkomen dat ze afhaken.

Wij stellen stapsgewijze zorg en een blended aanpak voor, waarbij de werknemers zichzelf kunnen screenen en in intervisiegroepen kunnen werken aan hun veerkracht. Ze kunnen werken rond thema's in het kader van welzijn op het werk en kunnen ervoor kiezen om zich in te schrijven voor diepgaande individuele coachingsessies.

De intervisiesessies en individuele coaching vinden online, telefonisch of live plaats.

In geval van burn-out of bij risico op burn-out, kan Pulso een aanbod op maat leveren met een specifieke aanpak.  Op basis van een diepgaand intakegesprek met één van onze gespecialiseerde case managers, kunnen de werknemers een reeks gespecialiseerde sessies volgen rond diverse thema's: slaaphygiëne, relaxatie, voeding, fysieke activiteit, loopbaanbegeleiding,… 
Tijdens het hele traject is er een continue coördinatie door een case manager om de nodige uitwisselingen binnen dit multidisciplinair team te verzekeren.

Wilt u weten welk programma past bij de stress- en burn-outpreventie van uw werknemers? Neem dan contact op met
Op zoek naar ondersteuning wanneer een werknemer reeds met ziekteverlof is? Kijk dan eens naar het re-integratieprogramma van Pulso
 

VRAAG HET GEWOON!

Een vraag, een specifiek verzoek of een demonstratie

+