Neem contact met ons op

  1. Home
  2. Draag zorg voor het welzijn van uw medewerkers
  3. Gezondheid

GEZONDHEID

Een gezond lichaam in een gezonde geest

Studies en ervaring hebben ons geleerd dat gezonde gewoonten op het gebied van lichaamsbeweging, voeding en slaap aanzienlijk bijdragen tot het voorkomen van psychische aandoeningen, zoals stress, depressie en burn-out. Daarom is het vanuit zakelijk oogpunt zeer zinvol dat organisaties investeren in programma's ter bevordering van een gezonde levensstijl, in de wetenschap dat zij daar op verschillende manieren de vruchten van zullen plukken: minder ziekteverzuim, minder burn-outs en in het algemeen een betere werkomgeving.  
Pulso biedt de mogelijkheid om gezondheidscoaching in te bedden in de EAP-dienst, bv. voedingscoaching, fysieke activiteiten, slaapbegeleiding.

Voeding

Voedingscoaching heeft tot doel de werknemers te helpen gezonde eetgewoonten en een gezonde levensstijl aan te nemen. Voor deze dienst doet Pulso een beroep op gekwalificeerde voedingsdeskundigen en/of diëtisten.

Lichamelijke activiteiten

Een gezonde levensstijl vereist voldoende lichaamsbeweging. Veel mensen hebben echter moeite om dit in hun dagelijks leven te integreren. Als onderdeel van het EAP-aanbod biedt Pulso de mogelijkheid tot individuele coaching met een erkende personal coach.

Slaap

Er gaat niets boven fris en fit wakker worden na een goede nachtrust. Toch klaagt ongeveer 10% van de bevolking regelmatig dat ze een slechte nachtrust hebben. Dit heeft een impact op de prestaties en concentratie van de werknemers gedurende de dag. Pulso biedt daarom ondersteuning in de vorm van een gecertificeerde slaapcoach.

Wordt u getriggerd om de fysieke gezondheid van uw werknemers te stimuleren? Neem contact met ons op om de beste optie voor uw organisatie te bespreken.
 

Steeds meer werknemers worden getroffen door een chronische ziekte of andere ernstige aandoeningen. Deze treffen de werknemers niet alleen lichamelijk, maar hebben ook een diepe emotionele en mentale impact. Werknemers die geconfronteerd worden met een ernstige medische diagnose en/of behandeling kunnen behoefte hebben aan geruststelling of aan een extra bevestiging van de ontvangen diagnose. Daarom bieden wij in onze EAP ook volgende diensten aan: ‘Ask doctor’ en ‘Second Opinion Service’. Niet alleen krijgt de werknemer een feitelijke tweede opinie van een erkend arts, het opent ook de deur naar counseling en ondersteuning in deze moeilijke tijden.

Meer informatie over onze medische dienst: neem contact op
 

VRAAG HET GEWOON!

Een vraag, een specifiek verzoek of een demonstratie

+