Neem contact met ons op

  1. Home
  2. Omgaan met gevoelige situaties
  3. Reïntegratieprogramma

REÏNTEGRATIEPROGRAMMA

De juiste methoden voor reïntegratie na langdurige afwezigheid kunnen het verzuimverlies helpen beperken.

De kans op een duurzame reïntegratie neemt toe wanneer er sprake is van een hands-on en constructief overleg tussen de werknemer en de organisatie.

Daarom wil Pulso de weinig geëngageerde medewerkers ondersteunen met een activerend coachingstraject. Het doel is om de medewerker, het team en de organisatie te helpen bij het vinden van een nieuw evenwicht. In ons standaardprogramma coördineert en faciliteert de re-integratiecoach het re-integratieproces en ondersteunt en empowered hij het individu, zonder de werksituatie en de betrokkenheid van de werkgever uit het oog te verliezen.
 Pulso heeft een beproefd programma ontwikkeld om het re-integratieproces te optimaliseren.
 De standaard aanpak kan worden aangevuld met andere ondersteunende multidisciplinaire modules.
 Het reïntegratieprogramma van Pulso heeft de volgende onderscheidende kenmerken:
 - Snelheid en efficiency - Geen wachtlijsten gecombineerd met korte doorlooptijden om grip te krijgen op iedere werknemer en een oplossingsgerichte aanpak om de juiste balans te vinden.

- Kwaliteitsgarantie en -controle van het proces en de behandeling - Evidence-based methodologie wordt toegepast door gecertificeerde therapeuten. De processtroom is gebaseerd op ISO 9001-normen.
 - Maatwerk - Een persoonlijke aanpak die is afgestemd op de specifieke situatie, waardoor andere partners, wensen, en multidisciplinaire begeleiding allen mogelijk zijn.

- Lokaal kader - Pulso heeft meerdere gecertificeerde re-integratiecoaches per provincie om ervoor te zorgen dat er altijd hulp beschikbaar is, snel en dichtbij.

- Blended - Online beoordelingsinstrumenten zijn geïntegreerd om een efficiënte en duurzame begeleiding te garanderen. De begeleiding begint standaard met een psychosociale risicoanalyse.

- Gedreven door een inclusieve mentaliteit - Onze motivatie is gebaseerd op een inclusieve mentaliteit waarbij we uitgaan van een meervoudige partijdigheid: we houden rekening met het individu, het team en de organisatie. We hechten ook belang aan samenwerking met andere interne en externe actoren zoals de bedrijfsarts.

Wilt u meer weten over ons re-integratieprogramma? Neem contact met ons op.

VRAAG HET GEWOON!

Een vraag, een specifiek verzoek of een demonstratie

+

Omgaan met gevoelige situaties